Toestellen
09 november 2015 - Ron Smeets

LG Class krijgt een betere naam: Zero Metalen 'mid range' smartphone duikt op in Italië

Toen LG ruim een maand geleden in Korea de Class onthulde bleek al snel dat dit toestel, behoudens een metalen behuizing, verder weinig klasse aan boord had. Mijns inziens dan ook een verkeerde naam voor een relatief goedkope mid range smartphone met redelijke specs.

Welnu, het lijkt er op dat LG voor de Europese markt in ieder geval gekozen heeft voor een naam die wat beter bij het matige design past. Hij is in Italië dit weekend namelijk opgedoken als de LG Zero ;) De adviesprijs van het toestel wordt 299 euro.

Het is de bedoeling dat de Zero ook in andere Europese landen uit gaat komen maar wanneer precies is nog niet duidelijk.

Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs van de LG Zero:
- 5 inch HD display (1280 x 720)
- Quad core (1.2GHz) Snapdragon 410 processor
- 1.5 GB RAM
- 16 GB intern geheugen
- 4G support
- 13 megapixel camera
- 8 megapixel front cam
- Android Lollipop
- 2050 mAh accu
- 141 x 71.8 x 7.4 mm
- 147 gram

Bron (Italiaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.