Nieuws
17 september 2010 - Ron Smeets

LG CEO op straat gezet vanwege verliezen bij mobiele divisie

Bij Nokia waait sinds een week al een frisse wind door de top van het bedrijf en het lijkt erop dat diezelfde strategie nu ook door LG geadopteerd wordt. De Koreaanse multinational heeft vandaag namelijk haar CEO, Nam Yong, ontslagen en vervangen door Koo Bon-Joon.

De reden voor het onstlag van Nam Yong is duidelijk. Slecht management en het verlies van de mobiele telefoon divisie, ondanks het feit dat LG Mobile de derde speler in deze markt, wereldwijd, is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.