Nieuws
02 juli 2010 - Ron Smeets

LG breidt Application Store uit, voorlopig nog niet in NL

Tegenwoordig kun je als fabrikant van mobieltjes natuurlijk niet meer zonder je eigen 'App Store'. Die van Apple (App Store) en Android (Market) zijn verreweg de meest succesvolle. De anderen zoals Windows Marketplace, Samsung Apps, Nokia's OVi Store en Sony Ericssons Play Now, volgen op grote afstand en opereren vooralsnog in de marge.

LG's eigen applicatie winkel, de LG Application Store, was tot deze week alleen in enkele Aziatische landen beschikbaar. Daar zijn nu 23 nieuwe landen bijgekomen. Helaas moeten wij nog minimaal tot volgend jaar (2011) wachten voordat de LG winkel ook Nederlandse ondersteuning (en Apps) krijgt.

De grote vraag wordt natuurlijk in hoeverre LG er in gaat slagen om de zoveelste mobiele App Store die deze wereld rijk is tot een succes te maken. Zoals gezegd zijn op dit moment alleen die van Apple en Android echt succesvol te noemen. Het probleem waar alle andere applicatiewinkels mee worstelen is het overhalen van ontwikkelaars en content aanbieders om hun Apps ook geschikt te maken voor de (vele) andere platformen. Dat is commercieel vaak namelijk nog niet interessant genoeg.

In LG's Application Store worden applicaties voor verschillende platformen aangeboden (Android, Windows Mobile) dus dat zou het aanbod van het aantal applicaties ten goede moeten komen. Vooralsnog gokt LG op 3 tot 4 duizend applicaties aan het eind van dit jaar. Vergeleken met de App Store van Apple en de Android Market is dat natuurlijk een schijntje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.