Wearables
14 juni 2015 - Ron Smeets

LG blijft ook de voornaamste display leverancier voor de volgende Apple Watch Koreaanse fabrikant verdient meer aan Apple's slimme horloge dan aan de eigen G Watches

LG is een van de grootste leveranciers van schermen voor de Apple Watch. Berichten uit Korea melden nu dat de Koreaanse fabrikant dat ook voor de volgende generatie van het slimme Apple horloge zal zijn. Op dit moment is LG Display al de enige leverancier van P-OLED schermen voor de Apple Watch en de kans is groot dat dit volgend jaar ook nog zo zal zijn wanneer Apple de Watch 2 (of S?) gaat onthullen en verkopen.

Dat betekent dus ook, mits deze Koreaanse bronnen over de juiste informatie beschikken, dat de tweede versie van de Apple Watch in 2016 op de markt komt. Eerder gingen geruchten dat Apple, ingegeven door de matige ontvangst, slechte reviews en tegenvallende verkoopcijfers van de eerste Watch dit jaar wellicht al met een nieuw slim horloge op de proppen zou komen.

Op dit moment verdient LG overigens meer aan de Apple Watch dan aan haar eigen slimme horloges zoals de G Watch R en de Urbane. Ik kan mij echter voorstellen dat de Koreanen liever ook zouden zien dat hun eigen smartwatches vaker over de toonbanken vliegen. Aan de andere kant zul je LG Display niet horen klagen. Die afdeling boekte met name dankzij de Apple Watch afgelopen kwartaal een record omzet van ruim 185 miljoen dollar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.