Nieuws
10 december 2009 - Ron Smeets

LG BL40 tijdelijk niet meer bij Vodafone te koop (UPDATE)

UPDATE (13U30): Geheel volgens verwachting werd ik vanochtend al vrij snel na de publicatie van dit artikel gebeld door LG ;-))

Het probleem met de BL40 blijkt inderdaad alleen gespeeld te hebben bij toestellen die op het Vodafone netwerk aangesloten werden. Door een fout in de software konden die exemplaren van de BL40 geen 3G verbinding maken op het netwerk van Vodafone. LG heeft de problemen inmiddels verholpen en de toestellen zijn de afgelopen dagen van nieuwe software voorzien. Als het goed is ligt de BL40 voor het eind van deze week (vandaag of morgen dus) ook weer gewoon bij Vodafone in de schappen.

Eind vorige week bereikten mij al de eerste berichten dat Vodafone besloten zou hebben om de LG BL40 (tijdelijk) uit haar assortiment te halen vanwege problemen met het toestel. Een snelle check in de webwinkel van de provider leert ook dat ze momenteel inderdaad alleen de BL20 leveren. Volgens de berichten die ik ontvangen heb zouden software problemen en het feit dat het toestel (mede daardoor) door veel klanten al snel weer terug naar de winkel gebracht wordt de reden zijn.

Als dat klopt, dan lijkt het probleem beperkt te blijven tot de toestellen die via Vodafone verkocht worden. Andere winkels verkopen de BL40 namelijk nog gewoon. Ook T-Mobile en KPN hebben de BL40 nog steeds in hun assortiment zitten. Problemen met de software of het netwerk van Vodafone in combinatie met de LG BL40? misschien? Ik heb de afgelopen dagen zowel LG als Vodafone om commentaar gevraagd, maar dat bleef vooralsnog uit. Wie weet komen ze na het lezen van dit artikel wel in actie ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.