Toestellen
09 oktober 2006 - Ron Smeets

LG beschuldigt Motorola van jatwerk

Er komen per dag tientallen nieuwe mobieltjes op de markt. Natuurlijk zijn die niet allemaal uniek qua ontwerp en functionaliteit en soms lijken ze wel heel erg op toestellen die bewezen hebben een (verkoop)succes te zijn.

Meestal komen die zogenaamde rip-offs uit China of Taiwan en voeren de grote namen als Nokia, Samsung en Motorola vooral een juridische strijd tegen de namaak mobieltjes.

Nu dreigt er echter ook een strijd los te branden tussen twee fabrikanten uit de Top 5 van wereldwijde toestelmakers. LG heeft Motorola er nameiijk van beschuldigd dat de Amerikanen het ontwerp van de KRZR (sinds dit weekend dus ook in Nederland te koop) afgekeken hebben van LG's KV2300.

Toegegeven, de twee toestellen lijken, vooral aan de buitenzijde, inderdaad veel op elkaar, maar als je Motorola ervan wilt betichten de VX2300 te hebben gekopieerd, dan kun je LG net zo goed voor de voeten werpen dat zij op hun beurt voor de KV2300 wel heel erg goed 'gekeken' hebben naar de RAZR van Motorola.

De hamvraag is dus eentje in de kip-ei categorie: Wie kopieert nu wie?Gerelateerde links:
Chinese namaak Chocolate
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Koreaanse 'Chocolate' rip off
Felgekleurde RAZR rip-off van Sanyo
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.