Toestellen
24 juni 2015 - Ron Smeets

LG band Play: 'n betaalbare smartphone voor rockbands en muziekliefhebbers? Toestel heeft een ingebouwde 1 watt speaker

Ja, dat was het eerste waar ik aan moest denken toen ik het bericht over de nieuwe LG band Play las. Een smartphone voor (rock)bands en muziekmakers en/of -liefhebbers. Hermonies en fanfares schoten zelfs ook nog even door mijn hoofd.

Zo'n gekke gedachtes waren dat overigens nog niet want deze nieuwe, Koreaanse, LG heeft ingebouwde 1 watt stereo speakers. Samen met de meegeleverde QuadBeat 3 headset is het dus zeker een toestel voor muziekliefhebbers. Of het geluid van de LG band Play zo goed is als dat van de JBL speakers van de Alcatel OT Idol 3 waag ik te betwijfelen, maar voordat ik daar een definitief oordeel over kan vellen moet ik ze natuurlijk eerst allebei gehoord hebben.

Helaas lijkt die kans dat dit gaat lukken voorlopig klein want vooralsnog wordt het toestel alleen in Korea op de markt gebracht. Het prijskaartje is met 394.800 Won, ofwel zo'n 320 euro, best betaalbaar te noemen.

Hoe dan ook, de LG band Play is een mid-range smartphone met een 5 inch HD scherm (1280 x 720), een 1.2GHz quad core Snapdragon 410 processor met 2GB RAM, 16 GB intern geheugen en een 13 megapixel camera met laser focus. Aan de voorzijde prijkt een 5 megapixel selfie cam en het toestel is verder voorzien van een 2300 mAh accu en Android 5.1 Lollipop.

Ow ja, voor de muziekliefhebbers is het goed om te weten dat LG in de doos van de band Play standaard ook QuadBeat 3 haedset meelevert.

Wat mij wel nog aan bovenstaande foto opvalt zijn de positionering van de knoppen en de camera aan de achterzijde. Die lijken op een soort van verdikking geplaatst te zijn, als ik het goed zie. Dat heb ik bij LG's van de afgelopen jaren niet eerder gezien. Een detail wellicht, maar toch. Ik heb hieronder een uitvergroting van de achterzijde van het toestel geplaatst. Onder de foto's staan nog even alle specs van de LG band Play op een rijtje.

Size 139.7 × 71.9 × 8.3mm
Weight 126g
Colours Black and White
Networks LTE broadband
Chipset Qualcomm Snapdragon 410 Processor (1.2GHz, Quad Core)
Display 5.0 inches HD display (1280 × 720)
Camera 13MP rear camera (Laser Auto Focus) / 5MP front camera
Battery 2,300mAh (removable)
Memory 2GB LPDDR3 RAM / 16GB eMMC ROM
Support MicroSD slot
Operating System Android 5.1 lollipop
Connectivity Bluetooth 4.1
Wi-Fi (802.11 a, b, g, n)
NFC, USB 2.0
Shipments ₩ 394,800

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.