Nieuws
11 augustus 2010 - Ron Smeets

LG: 6 mljn smartphones in 2010, waarvan 4.2 mljn met Android

Het is altijd leuk om over de verwachtingen van fabrikanten te schrijven. Ten eerste omdat het natuurlijk koffiedik kijken is en ten tweede om achteraf te kunnen toetsen in hoeverre die verwachtingen uitgekomen zijn.

Zo verwacht LG dat men dit jaar 6 miljoen smartphones gaat verkopen en dat daarvan 4.2 miljoen (70%) op Android zullen draaien. Dat zegt een van de topmannen van de Koreaanse fabrikant in een interview met de Korea Times. De goede man wil overigens niet met naam en toenaam genoemd worden. Ik kan mij daar iets bij voorstellen ;-)

In de eerste zes maanden van dit jaar verkocht LG in totaal 57.7 miljoen toestellen. Verreweg de meesten daarvan zijn low-end modellen. De verwachting voor 2010 was, begin dit jaar, dat LG 140 miljoen toestellen zou gaan verkopen. Hoewel Q3 en Q4 doorgaans de betere kwartalen zijn lijkt het onwaarschijnlijk dat LG die doelstelling nog gaat halen.

Helaas wordt uit het interview niet echt duidelijk hoeveel van de 57.7 miljoen toestellen die tot nu toe verkocht werden in 2010 in de categorie Smartphone vallen. Kijkend naar de wereldwijde cijfers van het vorige kwartaal dan zie je wel dat LG daar niet in de Top 5 staat en dus in Q2 in ieder geval minder dan 3 miljoen smartphones verkocht heeft (het aantal van de nummer 5, Samsung). Over enkele maanden zullen we weten wat er van de nieuwste verwachtingen van LG terecht gekomen is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.