Nieuws
23 november 2012 - Ron Smeets

Leveringsproblemen displays slecht voor iPad Mini verkoop

Het Taiwanese DigiTimes meldt dat een van de leveranciers van de iPad Mini displays, AU Optronics, nog steeds problemen heeft om de gevraagde, en benodigde, aantallen schermen te produceren. Een maand geleden werd hierover ook al een en ander gezegd en geschreven.

Analisten voorspellen nu dat dit een negatieve invloed heeft op de beschikbaarheid en verkoopcijfers van de iPad Mini in de resterende (vijf) weken van 2012.

Aanvankelijk werd becijferd dat er in 2012 nog zo'n 10 mljoen iPad Mini's verkocht zouden worden. Door de leveringsproblemen van AU Optronics is dat aantal nu naar beneden bijgesteld; 6 tot 8 miljoen. Apple zelf heeft hierover overigens nog niets gemeld.

Het leeuwendeel van de iPad Mini schermen wordt overigens door LG Display gemaakt. Die fabrikant heeft geen productie- en leveringsproblemen, aldus bronnen uit de industrie. In november zou LG Display de 4 miljoen bestelde iPad Mini schermen conform de afspraken met Apple, afgeleverd hebben.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.