Nieuws
12 oktober 2007 - Ron Smeets

Levering iPhones gestopt vanwege update

Het is maar goed dat gisteren de eerste software tooltjes vrijgegeven zijn voor het 'Jailbreaken' en 'Unlocken' van iPhones met firmware 1.1.1.

Apple heeft de levering van iPhones namelijk even stopgezet zodat alle toestellen die vanaf nu de magazijnen verlaten op weg naat klanten voorzien zullen zijn van de laatste firmware, versie 1.1.1 dus.

Apple hoopt met deze actie, en het verlagen van het aantal iPhones dat per klant gekocht kan worden van vijf naar drie toestellen, een (tijdelijke) halt toe te roepen aan het fenomeen dat heel veel toestellen in de afgelopen 4 weken alleen verkocht werden om te unlocken en doorverkopen.

Op zich goed voor de omzet van Apple, dat wel, maar slecht voor de relatie met AT&T en de Europese providers die al een dure exclusieve iPhone-deal gesloten hebben. Het is dus een beetje hinken op twee gedachten voor de mannen van Jobs.

Nu maar hopen dat de nieuwe hacking-tools ook blijken te werken want anders kan de prijs van '1.0.2-iPhones' op eBay wel eens door het dak gaan de komende dagen ;-)Gerelateerde links:
Eerste unlock tool voor iPhone versie 1.1.1
Apple iPhone versie 1.1.1 ook gekraakt
Downgrade handleiding voor de iPhone
Unlocked iPhones moeten update 1.1.1 links laten liggen!
iPhone firmware 1.1.1 op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.