Entertainment
31 januari 2008 - Ron Smeets

Leuke 'mobiele' domeinnamen te koop

Vanavond viel een persbericht in mijn mailbox met daarin de mededeling dat de domeinnaam voip.nl te koop staat.

Uit nieuwsgierigheid ging ik even kijken op die url en zag tot mijn verbazing dat dezelfde domeinnaamboer nog een aantal 'mobiele' domeinnamen te koop heeft staan.

Zo kun je onder andere bieden op umts.nl en gprs.nl, maar ook smartphone.nl staat in de etalage. Natuurlijk staat er niet bij wat het hoogste bod op dit moment is dus mocht je dat willen weten, of interesse hebben in een van die domeinnamen, dan moet je zelf even een bod doen ;-) Of contact proberen op te nemen met Qualitycom / Uniserver.

Wat ik overigens wel om moest lachen is de argumentatie van Qualitycom in het persbericht waarom je de domeinnaam voip.nl zou moet kopen. Lees even mee:

"Internetnaam voip.nl is te koop. Het populaire VoIP maakt bellen via Internet mogelijk en groeit explosief. Consumenten en bedrijven bellen massaal via Internet om gemiddeld 50% van de telefoonkosten te besparen. . . . .Telecomfirma’s, kabelaars en softwarebedrijven strijden om de gunst van de klant. Ze willen zonder uitzondering allemaal de belangrijkste VoIP leverancier worden. Via Internet en voip.nl selecteren bedrijven veelal hun leverancier."

Ik doel dan vooral op die laatste zin en de wijsheid dat bedrijven nu al voip.nl bezoeken om een VoIP leverancier te kiezen. Uhhm, ga even naar de url en vertel mij waar je die leveranciers dan kunt selecteren. . .Gerelateerde links:
860.000 dollar voor .mobi domeinnamen
Dot mobi domeinen voor 300.000 dollar geveild
.Mobi domeingekte in volle gang
Te Koop: sms.co.uk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.