Geruchten
24 oktober 2012 - Ron Smeets

Leuke 'beweging gestuurde' UI features BlackBerry 10 gelekt

Als de twee uitgelekte pagina's over berichtnotificatie en -afhandeling in BlackBerry 10 juist zijn dan heeft RIM daarvor enkele aardige, door middel van bewegingen gestuurde, UI features bedacht; French Toast en Cinnamon Toast genoemd.

De laatste werkt als volgt. Wanneer een bericht binnenkomt op je BlackBerry 10 toestel dan trilt het toestel. Pak je het toestel vervolgens in je hand en je draait hem een beetje naar jezelf dan verschijnt een pop-up window met een preview van het binnengekomen bericht.

Die preview kun je dan natuurlijk al bekijken. Wil je het hele bericht openen en lezen, dan draai je het toestel verder naar jezelf toe. Wanneer het toestel onder een hoek van 45 graden of groter; verder naar je toe draaien dus; gehouden wordt dan opent het hele bericht. Draai je het toestel na het zien van de eerste preview echter terug (of je legt hem weer op tafel) dan verdwijnt de preview en kun je het bericht op een ander tijdstip lezen.

French Toast is een manier om per ongeluk weggegooide berichten terug te halen. Na het verwijderen van een bericht verschijnt een pop-up venster in beeld waarin de mogelijkheid geboden wordt het verwijderde bericht te 'un-deleten'. Een simpele tik op de pop-up voldoende om het bericht terug te halen. De melding blijft maximaal drie seconden na het verwijderen van een bericht in bneeld staan, tenzij je daarvoor al een ander menu(item) opent.

Hieronder staan de twee gelekte beschrijvingen van Cinnamon- en French Toast. Bron

BB10-CinnamonToast-a BB10-FrenchToast-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.