Entertainment
01 september 2007 - Ron Smeets

Leugentje, fout of boze opzet van Sony Ericsson?

Op de Duitse site van Sony Ericsson staan een viertal voorbeeldfoto's die, zo zegt de toestelmaker, met de K850i gemaakt zijn om te bewijzen hoe goed de kwaliteit van de foto's is.

Echter, zo blijkt uit de EXIF (meta) data van een van de foto's, zijn ze niet met de K850i gemaakt maar met een Sanyo S50 camera. Op de betreffende foto (na de klik) is een vergezicht te zien dat gekiekt is vanaf een bergtop vlak bij een rivier in een bebost gebied. De kwaliteit van de foto is inderdaad bijzonder goed.

De vraag is nu natuurlijk of Sony Ericsson per ongeluk een verkeerde foto gepost heeft of dat er boze opzet in het spel is in een poging de kwaliteit van de K850i beter te doen lijken dan dat die in werkelijkheid is.

ik ben benieuwd naar de reactie van de toestelmaker, als die er komt.

Hier kun je de foto op ware grootte bewonderen.Gerelateerde links:
Sony Ericsson 5 Megapixel Cybershot phone: K850i
Eerste video van de K850i
Specs en foto's van de Sony Ericsson K850i opgedoken
Sony Ericsson event in Berlijn drukbezocht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.