Toestellen
03 september 2015 - Ron Smeets

Lenovo presenteert een smartphone met twee selfie camera's

Het wordt voor smartphone fabrikanten steeds moeilijker om zich te onderscheiden van de concurrentie, Grote, spraakmakende, innovaties zijn schier onmogelijk geworden. Alles wat ontwikkelaars en uitvinders de afgelopen jaren hebben kunnen bedenken is wel al zo'n beetje toegepast of alweer door een achterdeur verdwenen. Gebogen schermen, 3D camera's en vingerafdruk sensoren en Force Touch schermen zijn de meest recente, en relatief kleine, innovaties die we gezien hebben.

Lenovo komt nu met een smartphone, de Vibe S1, die voorzien is van twee selfie camera's. Naast de 8 megapixel camera zit nog een 2 megapixel model. Die is bedoeld om diepte vast te leggen waardoor je volgens Lenovo leuke effecten aan de selfie's kunt toevoegen. Denk aan een 3D effect, het verleggen van de focus nadat de foto gemaakt is of diepte-onscherpte. Maar wacht... dit is toch dezelfde technologie als HTC een paar jaar geleden al gebruikt heeft in de duo (UltraPixel) camera van, onder anderen, de One M7. Tja, zoals gezegd, het wordt steeds moeilijker om nieuwe, originele, functies te bedenken.

De kans dat de Lenovo Vibe S1, die 299 dollar gaat kosten, ook in Nederland en/of België beschikbaar zal komen is overigens klein.

De belangrijkste specs van de Lenovo Vibe S1:
- 64-bit MediaTek MT6752 1.7GHz Octa-Core Processor met 3GB RAM
- 5.0-inch FHD (1920X1080) IPS
- 32GB geheugen, plus meximaal 128GB microSD
- 13MP auto-focus camera met dual-color flash, BSI sensor
- 8MP front camera met BSI sensor + een 2MP front camera
- 4G (LTE), 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS
- Android™ 5.0 (Lollipop)
- Dual Nano SIM
- 2500mAh Accu
- 132 gram, 143.3 x 70.8 x 7.8 mm

  • Bron

    Over de auteur: Ron Smeets
     
    Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.