Geruchten
21 februari 2015 - Ron Smeets

Lenovo onthult mogelijk vijf nieuwe 'Vibes' in Barcelona Afbeeldingen en specs van de Vibe S1, X3, P1, P1 Pro en Max opgedoken in Thailand

Lenovo hoort op dit moment bij de vier Aziatische fabrikanten (samen met Huawei, Xiaomi en ZTE) die in strijden om de plek van de derde mobiele telefoonfabrikant ter wereld. Het ene kwartaal is het ZTE, dan weer Huawei of Xiaomi en eind vorig jaar was het Lenovo. De overname van Motorola, en het hernieuwde succes voor dat merk met de Nexus 6, de Moto G en X, heeft Lenovo zonder enige twijfel een extra zetje naar boven gegeven.

De fabrikant zou in Barcelona, als de geruchten uit Thailand kloppen, mogelijk vier nieuwe smartphones in de Vibe serie kunnen gaan onthullen. Deze week zijn namelijk afbeeldingen en sommige specs opgedoken van de Vibe S1, X3, P1 en P1 Pro.

Van de Vibe S1 is het mist bekend. De foto (eerste in de rij hierboven) toont alleen de bovenste helft van dat toestel, behalve in zwart en wit lijkt de S1 ook in drie zoete (pastel)kleuren gemaakt te worden, zalmroze, lichtblauw en paars. Het lijkt een toestel te worden voor de prijsbewuste, jonge, smartphone koper.

De Vibe X3 (foto 2, 3 en 4) is duidelijk het vlaggenschip van deze serie. Bovendien is het ook de derde generatie van de X-serie Vibes. De X3 zou voorzien worden van een 5.5 inch full HD display met zeer dunne randen (bezels), stereo speakers aan de voorzijde (boven en onder het scherm), een 20,7 megapixel camera (mogelijk van Sony), een vingerafdruk scanner aan de achterzijde en een volledig metalen behuizing. Kijkend naar de vorm en het design van Vibe X3 dan valt ook op dat het toestel heel veel lijkt op de LG G3.

De specs die aan de Vibe P1 (foto 5) gekoppeld worden zijn een 4000 mAh accu met snellaad functie, een 64-bit octa core processor met 2GB RAM, 4G/LTE support en Android 5.0 Lollipop. De behuizing van de P1 zou voorzien zijn van een keramische coating (mmmh, bij welke HTC hebben we dat eerder gezien ;))

De Vibe P1 Pro (foto 6) heeft ongeveer dezelfde specs, maar dan met een 5000 mAh accu en een vingerafdruk scanner aan de voorzijde van het toestel, aldus de geruchten.

Tot slot wordt ook nog gesproken over de Vibe Max. Dat zou een 6 inch toestel worden (foto nr 7 in de rij). Vergeleken met de hand waar hij op ligt lijkt 6 inch nog wat aan de kleine kant geschat. OK, Thaise dames hebben van nature kleine handen, maar toch. Andere specs die bij de Vibe Max genoemd worden zijn QHD resolutie (2560 x 1440), een stylus pen, vingerafdruk scanner en NFC. Opvallend is verder dat het toestel aan de achterzijde duidelijk ontworpen is voor gebruik in liggende stand.

Uiteraard is het waarheidsgehalte en de echtheid van deze geruchten en afbeeldingen niet te achterhalen. In Barcelona zal moeten blijken of Lenovo inderdaad deze vijf toestellen onthult.

Bron (Thais)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.