Nieuws
01 september 2014 - Ron Smeets

Lenovo neemt 'Apple uitnodiging' over voor de Vibe X2

Ook Lenovo zal later deze week in Berlijn een nieuwe smartphone, de Vibe X2, lanceren tijdens een persconferentie. De Chinese fabrikant heeft daarvoor dit weekend de uitnodigingen verstuurd en daarbij valt meteen op dat die wel heel erg veel op de Apple uitnodiging voor 9 september.

Apple zei op haar uitnodiging 'Wij wilden dat we al meer konden zeggen'. Lenovo heeft daarvan gemaakt 'Ook mij kunnen nog niks zeggen'. Intussen zijn wel al enkele, vermeende, kiekjes van de Vibe X2 opgedoken.

Daarop is het toestel in alle standen te zien; voor, achter en beide zijkanten. Erg spannend ziet hij er niet uit. Groot, dat wel, maar verder erg vierkant. De specs die bij de Vibe X2 genoemd worden:
- 5 inch full HD display
- 2.2 GHz processor (afhankelijk van het mode een dual of octa core) met 2GB RAM 
- 32 GB intern geheugen
- 13 Megapixel camera plus 5MP front cam

De kiekjes: Lenovo-VibeX2-a Lenovo-VibeX2-b Lenovo-VibeX2-c Lenovo-VibeX2-d

De twee uitnodigingen:

Lenovo-IFA-Invite Apple-9-September-Invite1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.