Toestellen
07 januari 2010 - Ron Smeets

Lenovo LePhone onthuld

Tijdens de CES presenteerde Lenovo haar eerste Android Smartphone. De Lenovo LePhone zal later dit jaar het eerst in China uitgebracht gaan worden maar de fabrikant liet in Las Vegas al doorschemeren dat men met meer Telco's en providers praat en dat de kans dus reeel aanwezig is dat we deze Android Smartphone ook in de Europese en Amerikaanse winkels zullen gaan zien.

De naam heeft overigens niets met het Franse 'Le' (De) te maken. Het is dus niet 'DE Phone' van Lenovo maar in het Chinees staat 'Le' voor 'geluk'.

Qua specs is de Lenovo LePhone zeker een high-end toestel. Een 3.7 inch WVGA AMOLED Touchscreen display, 1GHz Snapdragon processor, HSDPA support, WiFi, GPS, Bluetooth, een 3 Megapixel camera, de microSD geheugenkaart gleuf en Android versie 2.0 leveren het bewijs daarvoor.

Wat verder opvalt is de magnetische aansluiting aan de zijkant van het toestel. Die is bedoeld om accessoires zoals een qwerty toetsenbord (foto hieronder) te kunnen koppelen. Leuk bedacht, maar of dit in de praktijk handig is zal moeten blijken. Ik zie het al voor me dat je altijd net dat accessoire vergeet dat je op dat moment nodig hebt. Lenovo-LePhone-a

De boys van MobileCrunch konden in Las Vegas al even met de Lenovo LePhone spelen. Hieronder kun je het videoresultaat daarvan zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.