Nieuws
30 november 2009 - Ron Smeets

Lenovo koopt Mobiele Divisie terug

Zo'n anderhalf jaar geleden verkocht de Chinese computer fabrikant Lenovo haar Mobiele Divisie voor 200 miljoen dollar aan een groep investeerders uit hetzelfde land.

Eind vorige week, zo maakte Lenovo bekend, heeft de fabrikant diezelfde Mobiele tak weer teruggekocht voor hetzelfde bedrag. De voornaamste reden voor deze move is het feit dat de lijn tussen mobiele telefoons en computers steeds verder aan het vervagen is, aldus Lenovo.

In China is Lenovo de op twee na grootste mobiele toestelfabrikant qua marktaandeel en de grootste lokale fabrikant. De koop moet overigens nog goedgekeurd worden door de aandeelhouders van Lenovo. Via: PortableGear

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.