Toestellen
29 november 2011 - Ron Smeets

Lenovo komt ook met een 5 inch 'smartphone-tablet'

Na de Samsung Galaxy Note, die, in tegenstelling tot de Dell Streak, wel een redelijk succes lijkt te worden, heeft nu ook Lenovo een 5(+) inch 'smartphone-tablet' aangekondigd.

De Chinese fabtikant presenteerde de IdeaTab S2005, een toestel dat overigens voorlopig niet buiten China te koop zal zijn, zo wordt verwacht.

De belangrijkste specs van de Lenovo IdeaTab S2005 bevatten dus een 5 inch touchscreen display (800 x 480), Android (Gingerbread) OS, een 1.2 GHz Qualcomm dual core processor, 1GB RAM, een 5 MP camera met full HD video-opname functie (plus 1.3MP front cam), een 1680 mAh accu, microUSB en micro HDMI aanslutingen. Over de prijs van de Lenovo IdeaPad is nog niets bekend, maar hij zou binnen nu en twee dagen al in de Chinese winkels liggen, zo luiden de berichten.

De vraag over wat nu nog een smartphone is en wat we als tablet moeten typeren leek lange tijd eenvoudig. Had een toestel een 'klein' display (< 5 inch) en kon je er mee bellen, dan was het een smartphone. Groter dan 5 inch en geen belfunctie, dan was het een tablet. Feitelijk zorgde Samsung vorig jaar (in 2010) al voor enige verwarring door de Galaxy Tab op de markt te brengen, een 7 inch tablet waar je ook mee kon bellen. Enkele weken geleden kwam daar, van dezelfde fabrikant, de Galaxy Note bij. Die heeft een 5.3 inch scherm en is een grote smartphone die door sommigen echter ook gezien wordt als een kleine tablet. Grenzen vervagen dus.

De Lenovo IdeaPad S2005:
Lenovo-IdeaPad-S2005-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.