Toestellen
11 januari 2012 - Ron Smeets

Lenovo K800 wordt de eerste 'Intel' smartphone

Lenovo en Intel toonden in Las Vegas, op de CES, gisteren de K800 (niet te verwarren met de Sony Ericsson K800 uit 2007 ;-). De lenovo K800 wordt 's werelds eerste smartphone met een Intel processor.

Het toestel zou in Q2 van dit jaar eerst beschikbaar komen in China, exclusief voor China Unicom klanten. Of, en zo ja wanneer de K800 naar Europa komt is nog niet bekend. Datzelfde geldt voor het prijskaartje.

Over de specs werd ook nog niet al te veel geroepen. De Lenovo K800 krijgt een 4.5 inch HD (720p) display, een 1.6GHz Intel (Medfield) processor, 3G (HSPA+) support, een 8 megapixel camera en Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.