Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

Lenovo gelooft nog in BlackBerry en doet een overnamebod Na Motorola wil Lenovo nog een noodlijdende Amerikaanse fabrikant inlijven

Het is niet de eerste keer dat het Chinese Lenovo probeert om het Canadese BlackBerry over te nemen. Enkele jaren geleden was er ook al serieuze interesse maar toen wilde BlackBerry er niet aan.

Vandaag heeft Lenovo opnieuw een bod gedaan op de aandelen van de Canadese fabrikant. Letwel, deze berichten zijn afkomstig van een anonieme bron die claimt kennis van zaken te hebben in deze.

Volgens die bron zou Lenovo 15 dollar, zo'n € 11,75, per aandeel geboden hebben. Sinds vanochtend is het aandeel BlackBerry met bijna drie en een half procent gestegen naar $9,81. Het bod van Lenovo ligt dus flink hoger dan de huidige koers van het aandeel en het moge duidelijk zijn dat de Chinezen nog heil zien in het Canadese merk. Ik zou zeggen: Strik er omheen en snel wegdoen ;)

Gelukkig voor BlackBerry heb ik het niet voor het zeggen en CEO John Chen liet weten de toestel tak van het bedrijf nog altijd tot de core business te rekenen. Daarnaast hebben ze in Canada nog steeds goede hoop dat de BlackBerry smartphones op korte termijn, met toestellen als de PassPort, weer betere verkoopcijfers zullen laten zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.