Nieuws
10 november 2013 - Nichal Joosse

Lenovo blijft groeien ondanks krimpen pc-markt

De terugval van de wereldwijde pc-markt lijkt geen invloed te hebben gehad op de derde kwartaalcijfers van het Chinese techbedrijf Lenovo. Afgelopen vrijdag maakte het bedrijf bekend dat het ze weer is gelukt om de winst te vergroten, ondanks de terugval van de pc-markt. Iets wat best verwonderlijk is, aangezien de pc-markt voor Lenovo eigenlijk de belangrijkste sector is en waar ze zich dus voornamelijk op richten.

In de periode van juni tot en met september boekte Lenovo een omzet van 9,8 miljard dollar, waarbij de uiteindelijke winst 220 miljoen dollar was. Dit is omgerekend ongeveer 7,2 miljard euro en 148 miljoen euro. De omzet groeide in een jaar tijd met 13 procent, terwijl de winst groeide met 36 procent. Volgens Lenovo verkopen ze per seconde vier apparaten, waarmee ze een nieuw record hebben gevestigd.

Ondanks de pc-markt aan het krimpen is, blijft Lenovo zich richten op deze markt. Daarnaast zijn ze wel steeds actiever in andere sectoren, zoals de tabletmarkt. Vooral in de markt voor tablets zegt het bedrijf grote stappen te hebben gemaakt, aangezien er vier keer zoveel tablets werden verkocht als een jaar geleden. Lenovo beweert dat ze een marktaandeel van 4,8 procent hebben. 

Over de auteur: Nichal Joosse