Geruchten
25 augustus 2014 - Ron Smeets

Lemon Meringue Pie is de zoete naam voor Android L

Tot nu toe stond de nieuwe versie van het Google OS alleen nog te boek als Android L. In een document van de WiFi Alliance (afbeelding hieronder) over een nieuwe Nexus tablet van HTC, vermoedelijk de Nexus 8, wordt het OS ook aangeduid met de afkorting LMP.

Daaruit wordt nu afgeleid dat de zoete naam van de Android L wel eens Lemon Meringue Pie zou kunnen worden.

Behalve het WiFi Alliance document is de 'LMP' afkorting ook te zien in de Android SDK voor de volgende versie (tweede afbeelding). Nog iets meer bewijs dus. Letwel, Android KitKat werd in het geruchtencircuit aanvankelijk een 'taartnaam' toebedeeld: Key Lime Pie. We zullen het wel zien, over enkele weken. 

Bron 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.