Toestellen
01 april 2006 - Ron Smeets

Legergroene Musicphone van NTT Docomo

Vroeger had ik, lang voordat ik in dienst moest (ja, ik ben al zo oud ;-)) een complete soldaten uitrusting en speelden we vaker 'soldaatje' in de buurt.

Ik weet niet of de kids tegenwoordig ook nog soldaatje spelen tussen het SMSen, MSNen, en Gamen door, maar als ze dat wel doen, dan heeft NTT Docomo de bijpassende GSM hiervoor ontworpen.

Deze legergroene (zelf noemen ze het 'safari groen') Smartphone, geschikt voor 3G Foma netwerken, met mediaplayer en remote control komt vanaf 8 April in Japan in de winkels te liggen als de Music Porter X. Behalve de reeds genoemde features heeft ie ook een VGA cam, FM radio en 1GB geheugen aan boord. De accu is volgens Docomo goed genoeg voor 170 minuten gewoon bellen, 90 minuten beeldbellen of 20 uur onafgebroken muziek luisteren.

Wat ie moet gaan kosten en of ie ook buiten Japan uit zal komen is nog niet bekend. Wij verwachten hem in ieder geval niet in NederlandGerelateerde links:
GSM 'Dress Code' voor Amerikaanse luchtmacht
Amerikaanse leger verbiedt bellen in auto's
Australische leger werft per SMS
Motorola i605 legertelefoon
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.