Nieuws
22 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Leegloop bij HTC. Komt het bedrijf er weer bovenop?

Hoewel veel mensen erg positief zijn over de HTC One lijkt het de fabrikant maar niet te lukken om uit de negatieve spiraal te komen. De afgelopen maanden komen er steeds vaker berichten naar buiten dat het niet echt lekker gaat met het bedrijf. En nu heeft een oud medewerker via twitter zijn ex-collega's ook nog eens opgroepen het bedrijf te verlaten.

Eric Lin (was hoofd strategie bij HTC, nu bij Skype aan de slag) plaatsen onderstaande tweet twee dagen geleden"
"To all my friends still at @HTC just quit. leave now. it’s tough to do, but you’ll be so much happier, I swear."
Eric_Lin_HTC
Maar Lin is niet de enige manager die de Taiwanese fabrikant heeft verlaten, ook Kouji Kodera (Chief Product Officer) is wat anders gaan doen en Jason Gordon (VP of Global Communications) laat op zijn twitter account weten:
"After nearly 7yrs at HTC, my last day was Friday. I’ve worked with some amazing people and I’m incredibly proud of what we’ve accomplished."
Jason_Gordon_HTC
Daarnaast hebben Rebecca Rowland (Global Retail Marketing Manager) en John Starkweather (Director of Digital Marketing) ook het bedrijf verlaten. De meeste journaliste zijn erg te spreken over het de HTC One en vinden de directe concurrent, de Galaxy S4 een minder innovatief toestel. En toch weet Samsung, weliswaar met een veel krachtigere marketingmachine, over de Taiwanezen heen te denderen. Ook de productie problemen waar de HTC One mee te kampen had, doet het image van het bedrijf blijkbaar geen goed. Daarnaast vallen in Amerika ook nog eens de verkoopcijfers van de 'Facebook telefoon" de HTC first erg tegen.
In een interview met het telecom vakblad Connexie liet Mark Moons (directeur Benelux en Mediterranean bij HTC) vlak voor de lancering van de HTC One weten dat hij vol vertrouwen vooruit kijkt, maar ook constateert dat er op dit moment twaalf (grote) toestelfabrikanten zijn en dat zijn er volgens Moons een paar teveel. "Er moet wat veranderen: consolideren, fuseren of stoppen." Met het vertrek van een aantal kopstukken bij HTC geven de uitspraken van Moons een andere lading. Zou de leegloop dan echt ingezet zijn? De tijd zal het leren maar het is te hopen dat het bedrijf er binnen niet afzienbare tijd er weer bovenop komt?

Bron

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl