Nieuws
16 januari 2011 - Ron Smeets

LCD displays vergeleken met AMOLED

Ruim een jaar geleden introduceerde Samsung de (super) AMOLED displays in mobiele telefoons. Deze schermen blinken vooral uit in de weergave van heldere en contrastrijke kleuren. Inmiddels zijn er ook diverse varianten van de 'oude' LCD variant in omloop.

Hieronder worden vier displays naast elkaar vergeleken, binnen bij kunstlicht en zonder licht. De 'tester' heeft een AMOLED, LCD, LCD met Bravia technologie en S-LCD gebruikt. Je ziet in de ruim vijf minuten durende video vooral het verschil in de weergave van kleuren, wit en zwart, bij verschillende helderheid instellingen.

Het AMOLED display presteert als een van de beteren, maar ik vind ook de Xperia Arc met z'n 'Bravia LCD' erg goed. Enfin, oordeel zelf maar.  Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.