Nieuws
10 maart 2011 - Ron Smeets

Layar nu ook beschikbaar voor Symbian

Layar was zo ongeveer dé mobiele innovatie van 2009. Na een bliksemstart in 2009, niet in de laatste plaats te danken aan optredens bij CNN en andere wereldwijde online media (zoals Mobile Cowboys ;-))).

Na de razendsnelle groei van het aantal 'augmented reality layers' (toepassingen) en diverse investeringsrondes kun je toch niet anders dan concluderen dat het wereldwijde succes qua gebruik erg achter blijft bij de aanvankelijke verwachtingen.

Maar goed, vandaag (of eigenlijk al op 3 maart) is er eindelijk weer wat nieuws over Layar te melden.

De Augmented Reality browser is vanaf nu namelijk ook verkrijgbaar voor de nieuwste Symbian toestellen (waaronder de Nokia C7, N8 en E7). Daarnaast is er ook een versie voor de Nokia N97 en N97 Mini, ofwel twee oudere Symbian S60 Touch toestellen. Met de 'Symbian release' van Layer is de Augmented Reality browser nu eindelijk dus beschikbaar voor alle (populaire) smartphone OS'en, op BlackBerry na dan. Enfin, mocht je Layar op je Nokia willen installeren (letwel, Nokia met Symbian^3 of de N97 / Mini dus), dan kun je deze (OVI Store) link volgen. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.