Nieuws
18 januari 2010 - Ron Smeets

Layar: Droomstart in 2009, doorpakken in 2010

Starthub interviewde Maarten Lens-Fitzgerald, een van de oprichters en woordvoerder van het Nederlandse Augmented Reality platform Layar dat sinds de start in de zomer van 2009 alleen maar overspoeld werd met positieve reacties en duizenden aanvragen van ontwikkelaars die maar al te graag op de Layar trein willen springen.

De doelstelling van de bedenkers van Layar voor 2010 liegt er niet om. "We willen het wereldplatform van augmented reality worden", aldus Maarten.

Nou, dat is nog eens positief denken ;-) We zullen zien wat er aan het eind van dit jaar van die doelstelling terecht is gekomen. De potentie is er zeker en met nu al meer dan 300 beschikbare Layers en een veelvoud van aanvragen en verzoeken om samenwerking zijn ze natuurlijk al goed op weg daar in Amsterdam.

Layar 2009 / 2010: Droomstart en nu doorpakken from erwin blom on Vimeo.

Via: DutchCowboys

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.