Accessoires
24 augustus 2006 - Ron Smeets

Latop die de hele dag meegaat

Het Engelse Rock, maker van high-end laptops, introduceert binnenkort de Pegasus T12, een model met een 10.000 mAh accu. Beter gezegd: een laptop die de hele dag meegaat, zonder aan de lader te hoeven.

De meeste laptop's hebben accu's met ongeveer de helft aan vermogen dan dat van de Pegasus, maar gaan vaak niet langer mee dan 2 a 3 uur. Op zich toch bijzonder dat Rock claimt dat de Pegasus T12 meer dan 7 uur op 1 acculading meegaat. Letwel, bij gemiddeld gebruik van standaard office applicaties. Bij het gebruik van rekenapplicaties zal de 7 uur zeker niet gehaald worden.

De specs van de T12 zijn verder redelijk normaal, een CoreDuo Intel processor, 15.4inch TFT display kost ca. 1150 Euro. Voor de kleinere beurs is er ook en Celeron model die ca. 975 Euro gaat kosten.Gerelateerde links:
Laptop van ruim 7 kilo en 4000 Euro!
100 dollar Laptop gespot
Universele accu laadt bijna alles op
Laptop prijzenoorlog in de VS
Atari 800 Laptop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.