Accessoires
12 maart 2006 - Ron Smeets

Laptop van ruim 7 kilo en 4000 Euro!

Dit is geen 'portable' computer in de categorie van het pas onthulde UMPC concept. Ik bedoel, ruim 7 kilo aan je schouder hangen doe je niet voor je plezier en met een prijskaartje van 4000 Euro voor het instapmodel komt deze VoodooPC ook niet bij velen hoog op het verlanglijstje te staan.

Een deel van het extra gewicht en de prijs zal zeerzeker voortkomen uit het feit dat de Voodoo U:909 beschikt over een 19'' display, AMD Turion 64 processor en nVidia SLI of ATI grafische kaart, maar daarmee zijn die 7 kilo en 4000 Euro nog lang niet helemaal verklaard. Op de foto ziet ie er wel redelijk massief uit, dus misschien is ie de case wel van koper of een ander 'koperkleurig' metaal gemaakt.

PC World spreekt ik het artikel over de Voodoo laptop dat de resolutie van het display bijzonder indrukwekkend is, maar 1680 x 1050 kan mijn 3.1 kilo 'zware' en 2500 Euro kostende 17'' Apple powerbook ook al aan. Wil je geen Apple, dan kun je ook kiezen voor deze 19inch gamind laptop van Evesham, de Quest A630. Met 3000 Euro duurder dan de Apple, maar een stuk goedkoper dan de Voodoo en ook voorzien van nVidia SLI graphics en een 19'' (1680x1050) display.

Enfin, misschien zien we deze 'jongens' op de CeBIT wel al ergens staan en dan zal ik hem eens van dichtbij bekijken. . .Gerelateerde links:
100 dollar Laptop gespot
Bijzondere laptop van Fujitsu
Diamanten laptop van Tulip
Laptop prijzenoorlog in de VS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.