Accessoires
04 december 2006 - Ron Smeets

Laptop van LG met OLED scherm en brandstofcel accu

Laptops zijn, in technisch opzicht, de afgelopen jaren niet veel veranderd. OK, ze hebben snellere processoren en grotere schermen gekregen en de Li-Ion accu's gaan steeds langer mee, maar het blijft allemaal op basis van dezelfde technologie als een jaar of 10 geleden geintroduceerd werd.

LG heeft een prototype ontworpen, en gebouwd, van een Laptop met een OLED display en brendstofcel accu (Methanol) die ze, een beetje ongelukkig, de naam 'Ebook' gegeven hebben. Voor zover bekend is dit het eerste 'tastbare' prototype van een laptop waarin zowel voor de krachtbron als het display de nieuwste tecnhieken ingezet zijn.

Zoals de meeste portable LG producten heeft ook deze weer een hoog 'Chocolate' gehalte.

De vraag is nu natuurlijk of, en zo ja wanneer deze Laptop doorontwikkeld wordt en op de markt gebracht gaat worden. De eerste prijzen zijn in ieder geval al bij LG op de mat gevallen: de Red Dot Award, een Duitse prijs voor industrieel ontwerp.

Hopelijk nemen de Koreanen er eentje mee naar de CeBIT in Maart van het komende jaar!Gerelateerde links:
Verhitte laptops
Laptop met HSDPA ingebouwd
Diamanten laptop van Tulip
Compaq laptop voor nog geen 100 dollar
Laptop prijzenoorlog in de VS
E-go lifestyle laptop steelt de show
Video demonstratie van een exploderende laptop accu
Bijzondere laptop van Fujitsu
Laptop van ruim 7 kilo en 4000 Euro!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.