Nieuws
20 december 2005 - Ron Smeets

Laptop prijzenoorlog in de VS

Wij 'genieten' hier al bijna twee jaar van de supermarkt prijzenoorlog (die overigens mogelijk gemaakt is door de extreem dure Euro, maar daarover hebben anderen al meer dan genoeg gezegd).

In de VS lijkt de afgelopen weken een prijzenoorlog los te barsten binnen de Laptop markt. Kondigde Apple als een van de eersten al aan dat haar nieuwste instapmodellen 200 dollar goedkoper werden, inmiddels is dat al lang geen 'winst' meer.

De dag na thanksgiving (4e donderdag in November) begon Wallmart met een HP Laptop voor 398 dollar. Inmiddels heeft CompUSA die aanbieding alweer naar de achtergrond gedrukt met een 149 dollar Toshiba Laptop. Wwelliswaar met een jaarabonnement voor AOL als voorwaarde, maar het blijft volgens News.Com een goede deal voor een Laptop die normaal 750 dollar moet kosten.

De vraag is nu wanneer de eerste 99 dollar aanbieding het daglicht ziet. Die is er overigens wel al, maar dan voor een Compaq desktop PC.Gerelateerde links:
's Werelds eerste laptop wordt 25
Design laptop tas
Atari 800 Laptop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.