Entertainment
04 mei 2006 - Ron Smeets

Laptop nieuwe autodieventool

Autodieven hebben weer een nieuwe manier gevonden om dure bolides zoals twee expemplaren van David Beckham's BMW X5 collectie te stelen.

Waar je vroeger de gemiddelde Mercedes of Audi nog met hamer en beitel te lijf kon gaan werkt dat tegenwoordig niet meer. De meeste dure modellen zijn tegenwoordig namelijk uitgerust met geavanceerde on-board computer systemen.

Dus, zo moeten de high-tech autodieven gedacht hebben, bestrijden we vuur met vuur en voilà: de laptop doet zijn intrede .

Door middel van een laptop met WLAN kaart breekt de moderne autodief in op het computersysteem van de auto en kan hij op die manier het alarm uitzetten, de deuren openen en de auto starten. Volgens Auto Express magazine is e.e.a. binnen 20 minuten gepiept.

Volgens het magazine moeten dure auto's voortaan dus niet meer op afgelegen plekken geparkeerd worden om te proberen ze aan het oog van de gelegenheidsdief te ontrekken. Omdat het inbraakproces via een laptop maximaal 20 minuten kan duren is de gemiddelde high tech dief natuurlijk niet blij als hij dan op z'n knieen naast de auto die in een volle winkelstraat staat moet gaan zitten.Gerelateerde links:
Mobiel gamen, maar dan anders
Jeep commercials op 'eigen' mobiel tv kanaal
Apple Front Row ingebouwd in Audi A6
Een Mac Mini in je auto
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.