Nieuws
11 april 2006 - Ron Smeets

Laptop dievenbende bij HotSpots

De verhalen van zakkenrollers en andere onverlaten die op klaarlichte dag je GSM of tas roven zijn inmiddels wel bekend, maar in San Francisco is een nieuwe golf van brutale diefstallen geconstateerd: de Laptop snatchers bij WiFi HotSpots.

Kijk, dat iemand die bij McDonalds of Starbucks tijdens zijn lunch geniet van een sanitaire stop en zijn laptop vervolgens op de tafel laat liggen hem 'kwijt' raakt is niet vreemd en ook meer een geval van 'eigen schuld dikke bult'.

Echter in San Francisco verzamelen steeds meer laptop stelende bendes zich rond de bekende HotSpots en ze hebben het daarbij niet alleen gemunt op de onbeheerde PC's, maar gaan zelfs zover dat ze de laptop uit de handen van de nietsvermoedende 'HotSpotter' graaien en bij weerstand ook niet schromen om geweld te gebruiken.

Voor zover ik weet hebben we dit in Nederland nog niet meegemaakt, maar het klinkt wel als iets waar ook wij ongetwijfeld (binnenkort) mee geconfronteerd zullen gaan worden.Gerelateerde links:
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Domme dief steelt smartphone van smart guys
(Anti) diefstal GSM koord
Software slot maakt diefstal GSM zinloos
San Francisco kiest voor Google WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.