Nieuws
11 april 2014 - Ron Smeets

Lange rijen voor de Galaxy S5; maar niet overal

Vanochtend was het zover. De eerste exemplaren van de Samsung Galaxy S5 lagen in de winkels. De Koreaanse fabrikant had speciaal voor deze gelegenheid, samen met de diverse providers en winkels, op 17 lokaties door heel Nederland zogenaamde 'blauwe loper' evenementen georganiseerd. In de meeste gevallen ging de verkoop ook gepaard met speciale aanbiedingen zoals forse kortingen op het abonnement en een gratis Gear Fit bij aanschaf van de Galaxy S5.

In Rotterdam, waar het eerste exemplaar van de Galaxy S5 officieel verkocht werd, stond verreweg de langste rij. Enkele uren voor de opening stonden daar al enkele honderden Samsung fans te wachten. In Maastricht, het bourgondische zuiden, waren welgeteld 8 personen voor de opening van de lokale Vodafone winkel, op het toestel afgekomen.

Kortom, de rijen waren zeker niet overal even lang. Vrijwel op alle lokaties bleek enkele uren na de start van de verkoop wel dat de toestroom van Galaxy S5 kopers gestaag door ging. De vraag is natuurlijk of de eerste voorraad S5's voor het eind van de dag uitverkocht zal zijn. In Maastricht hadden ze 250 toestellen op voorraad terwijl er in Rotterdam 'slechts' 800 lagen te wachten. Hieronder enkele foto's van de rustige verkoopstart in Maastricht. En ik ben natuurlijk benieuwd wie er al eentje heeft gekocht vandaag. Reageer maar!

Bij Vodafone in Maastricht kreeg je behalve korting op je RED abonnement (50 ipv 85 Euro per maand) ook gratis de Gear Fit bij het toestel.

Deze dame was niet de eerste Galaxy S5 klant in Maastricht, maar daarom niet minder blij ;-)

Na de opening bleven de Galaxy S5 klanten mondjesmaat binnenwandelen, maar de rij is de eerste drie uren na de start van de verkoop nooit langer geweest dan dit

Ow ja, en de allereerste Galaxy S5 werd overigens niet in Rotterdam uitgedeeld maar donderdagmiddag, tijdens de Nederlandse perspresentatie van het toestel in Utrecht. Doutzen Kroes was de gelukkige ;-) 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.