Nieuws
01 oktober 2015 - Ron Smeets

Lange rijen voor de 'deur' van de eerste mobiele online supermarkt

Nee, de titel boven dit bericht is geen tikfout. Gisteren werd de eerste 'mobile only' online supermarkt van Nederland geopend; Picnic. Via de app kun je, zo wordt beweerd, binnen drie minuten je wekelijkse boodschappen te doen die de volgende dag dan thuis bezorgd worden. Op dit moment, ze zitten volop in de opstartfase, bezorgt Picnic alleen nog in Amersfoort en omstreken.

Klinkt leuk en handig dus ik heb vanochtend de app maar even geïnstalleerd en een account aangemaakt met een Amersfoortse postcode. Voor wie het niet weet; ik woon in Zuid Limburg, ver buiten het leveringsgebied van Picnic. Ik was dus niet van plan ook daadwerkelijk iets te gaan bestellen, maar wilde de app wel eens even bekijken om te proberen of ik inderdaad binnen drie minuten mijn wekelijkse boodschappen bij elkaar kon rapen.

Helaas, na de aanmelding bleek dat er op dit moment een rij van 2920 klanten voor de 'deur' van de mobiele online supermarkt staat te wachten. Ik krijg een seintje als ik aan de beurt ben maar hoe lang ik daar op moet wachten wordt niet gezegd. Mmmmh...

Nu snap ik ook wel dat Picnic de afgelopen 24 uur heel veel aandacht gekregen heeft en dat waarschijnlijk heel veel mensen uit nieuwsgierigheid de app willen proberen, maar ik ben nog nooit in een supermarkt geweest waar 2920 klanten in de rij stonden. Sterker nog, bij de winkellancering van een nieuwe iPhone worden die aantallen voor de deur van de Apple Stores in Amsterdam en Oberhausen niet eens gehaald. En dat zijn toch beduidend grotere steden dan Amersfoort ;)

Online is de supermarkt overigens ook niet te bezoeken. Op de website van Picnic wordt alleen uitgelegd hoe het bestelproces en de app werken. Ik wacht nog rustig even af en rij zometeen, en voorloptig gewoon nog met mijn vervuilende Volkswagen Diesel naar de supermarkt ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.