Nieuws
24 november 2010 - Ron Smeets

Landelijke UMTS storing trof Vodafone klanten vanochtend

Ik zat zelf de hele ochtend in een opnamestudio (voor mijn tweede poging om de Nokia C7 te reviewen ;-)) dus heb er weinig van meegekregen. Overigens mede ook omdat mijn BlackBerry Torch met Vodafone abonnement de hele tijd gewoon verbinding gehad heeft, maar goed.

Hoe dan ook, de afgelopen uren hebben veel klanten van Vodafone, verspreid over heel Nederland, weer te kampen gehad met een UMTS Netwerk storing van Vodafone.

De storing ontstond rond half tien in de ochtend en trof weliswaar het hele netwerk van Vodafone maar lang niet iedereen had er last van. Een woordvoerder verklaarde zelfs dat het mogelijk was dat van twee naast elkaar zittende Vodafone klanten er een wel en de ander geen last ondervond.

Enfin, rond 11u45 was het probleem verholpen. Het probleem was vermoedelijk het gevolg van de reguliere werkzaamheden die afgelopen nacht uitgevoerd zijn en waarbij dus mogelijk iets mis gegaan kan zijn. Ofwel, exact weten ze het nog niet maar het belangrijkste is natuurlijk dat alles weer functioneert zoals het hoort.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.