Nieuws
09 augustus 2016 - Ron Smeets

Landelijke storing in het 4G netwerk van Vodafone (UPDATE: Opgelost!) Niet iedereen heeft er last van en er is een tijdelijke oplossing beschikbaar

Update (19u45): Vodafone meldde zojuist op haar website dat de 4G storing verholpen is. Mijn iPhone met Vodafone 4G simkaart doet het in ieder geval weer normaal. De problemen lijken dus inderdaad verholpen te zijn.

Vodafone kampt momenteel met storing in haar mobiele 4G netwerk. Her en der wordt geklaagd, verspreid over heel het land, over slecht of geen mobiel bereik. De problemen variëren van helemaal geen bereik tot alleen geen dataverbinding. De rode provider heeft het bestaan van de storing inmiddels bevestigd maar kan op dit moment nog niets zeggen over de oorzaak en verwachte tijd dat de problemen verholpen zullen zijn.

Er is volgens Vodafone wel een tijdelijke oplossing beschikbaar. Daarvoor moet je bij de instellingen van je toestel het mobiele netwerk instellen op 3G only. Ik heb dat bij mijn iPhone even geprobeerd en kon daarna in ieder geval op 3G weer alles met het toestel doen, ook bellen.

Zoals gezegd heeft niet iedere Vodafone klant dezelfde problemen en er zijn ook klanten die er totaal geen last van hebben. Bij mij in huis zijn twee Vodafone gebruikers. Ik had geen bereik én geen dataverbinding (Geen Service in de statusbalk) terwijl een huisgenoot gewoon kan bellen en internetten.

Zodra er meer informatie bekend is zal ik dat middels een update aan dit artikel toevoegen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.