Nieuws
01 oktober 2014 - Ron Smeets

Landelijke dekking Vodafone 4G gevierd met onbeperkt data

De rode provider had het al aangekondigd, maar gisteren is met het aansluiten van de 'laatste' tien 4G masten, op de valreep van september, landelijke 4G dekking een feit. Vodafone viert dat heuglijke feit met één maand lang onbeperkt data voor alle nieuwe en verlengende klanten.

Een mast in Geldermalsen was al allerlaatste aan de beurt en daarmee heeft nu 95% van Nederland toegang tot het 4G netwerk van Vodafone. Volgens de richtlijnen mag dat dus landelijke dekking genoemd worden (geldt natuurlijk voor alle providers).

En net als KPN is Vodafone nog lang niet klaar met de 4G uitrol. De komende maanden wordt verder gewerkt aan de verdichting van de 4G dekking (capaciteit, witte vlekken) en de uitrol van 4G+ (of LTE Advanced) is natuurlijk ook al in volle gang. Op dit moment is 4G+ al beschikbaar in Amsterdam en nog voor april 2015 in ruim 50 steden. Iedere 4G-klant van Vodafone kan kosteloos gebruik maken van 4G+, de enige vereiste is een 4G+ ondersteunend toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.