Nieuws
30 maart 2005 - Ron Smeets

Landelijk EDGE netwerk van Swisscom

Mobiele bellers van Swisscom kunnen sinds enkele dagen gebruik maken van een mobiel breedband netwerk gebaseerd op Edge technologie. Toestellen die geschikt zijn voor Edge netwerken zijn al geruime tijd op de markt en binnenkort komt ook een PC-card hiervoor in de schappen. In juni introduceert Swisscom tevens een flat-fee tarief waarmee abonnees voor ca. €50 per maand maximaal 1GB dataverkeer kunnen verbruiken.

In Nederland komt Telfort binnenkort met eenzelfde dienst. Vodafone en T-Mobile hebben al aangegeven Edge links te laten liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.