Nieuws
24 december 2009 - Ron Smeets

Lancering Firefox Mobile nog slechts een kwestie van dagen

De projectleider van de eerste Mobiele versie van Firefox, Fennec, heeft tegenover de BBC verklaard dat de officiele lancering van de browser nog slechts een kwestie van dagen is.

Iedereen met een Nokia N900 kan al enkele weken de beta versie van Firefox Mobile downloaden en gebruiken. Als de definitieve versie uitkomt dan zal ook die eerst alleen voor de Nokia N900 geschikt zijn. Andere platforms en toestellen volgen later

Als ik er op zou moeten gokken dan denk ik aan een release tijdens de komende CES in Las Vegas, maar de uitspraken van Mozilla's Jay Sullivan doelen toch echt op een release in 2009, binnen nu en zeven dagen dus. "We bevinden ons nu in de laatste testfase en de release zou nog voor het eind van dit jaar kunnen plaatsvinden".

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.