Toestellen
29 oktober 2005 - Ron Smeets

Ladyphone nu ook in Midden-Oosten

Samsung heeft de haar Ladyphone, de E530, nu ook in het Midden-Oosten op de markt gebracht. Toen ik dit bericht las moet ik eerlijk bekennen dat mijn eerste gedachte was: waarom?!?

De meeste arabische vrouwen lopen, als ze al buiten komen, kompleet ingepakt over straat en mogen sowieso niet zonder toestemming van hun wederhelft praten of bellen. Een GSM die speciaal ontworpen is voor vrouwen heeft dat weinig toekomst, zou je zo denken.

Toch schijnt dit beeld inmiddels al niet meer helemaal te kloppen ;-) Samsung's marketing manager voor Saoedi Arabie, Abdul Rahman F. Al-Amoudi en zijn Koreaanse collegae zijn ervan overtuigd dat er voldoende moderne Arabische vrouwen rondlopen die zullen vallen voor de charmes van een 'eigen' GSM. En dan is de E530 natuurlijk een uitstekende keuze.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.