Nieuws
27 augustus 2012 - Redactie StyleCowboys

Laatste versie van Google Maps zorgt voor ongewenste reboots

Sinds vorige week ervaren verschillende gebruikers problemen met Google Maps op hun HTC Sensation. De klachten variëren van crashen en vasthangen tot het compleet herstarten van de telefoon. Helaas overkwam het laatst genoemde mij voortdurend, nadat ik de nieuwste versie (6.10.0) had geïnstalleerd op mijn toestel.

Ook de HTC Sensation en de Sensation XE van mijn zusjes bleken met hetzelfde probleem te kampen, waarna ik mocht concluderen dat het niet om een éénmalig gevalletje gaat. 

Op het internet is nog niet veel over het probleem bekend of geschreven, maar het zit hem in de Sensation toestellen (ook de Rezound 4G) welke de laatste update hebben gedownload. Het is niet duidelijk hoeveel en of echt alle toestellen met hetzelfde probleem kampen, maar HTC en Google zijn met het probleem bekend en werken aan een oplossing.

T-Mobile heeft voor de Amerikaanse gebruikers een stappenplan online gezet voor een tijdelijke oplossing. Met dit stappenplan kun je de updates van Google Maps verwijderen, maar helaas blijkt deze optie niet in mijn custom ROM te zitten en zullen sommige gebruikers moeten wachten op een nieuwe update van het programma.

Edit: Mocht het stappenplan niet op jouw toestel werken, kun je via androidstore4u de vorige versie van Google Maps downloaden. Verwijder eerst de nieuwste versie van Google Maps van je telefoon en klik met je telefoon op deze link.

Bron

Over de auteur: Redactie StyleCowboys
 
De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl