Nieuws
22 december 2011 - Ron Smeets

Laatste Microsoft stand en keynote op de CES van 2012

Microsoft zal op de CES, begin januari in Las Vegas, voor het laatst in haar historie een keynote presentatie geven en vanaf 2013 ook geen eigen stand meer huren. Frank X. Shaw, VP Mobile Communications, heeft dat op het blog van de Amerikaanse software gigant bekend gemaakt.

Volgens Shaw komt het tijdstip dat de CES gehouden wordt niet meer overeen met het moment waarop Microsoft haar belangrijke aankondigingen doet.

"We zullen wel aan de CES verbonden blijven en ook in de toekomst aanwezig zijn, maar niet meer met een eigen stand en ook geen keynote presentaties meer geven", aldus Shaw op het officiele Microsoft Blog. De PR afdeling van de CES heeft ook al een persverklaring uitgegeven. Daarin staat dat beide partijen gezamenlijk overeengekomen zijn dat Microsoft geen keynote presentatie meer zal geven op de CES van 2013. 

"In the fourteen years that we have invited Microsoft to deliver a keynote address at CES, the company has unveiled some great innovations, from operating systems to gaming platforms to mobile technologies. Both CEA and Microsoft have agreed that the time has come to end this great run, and so Microsoft will not have a keynote at the 2013 CES", aldus de persverklaring van de CES.

Intussen claimt een anonieme Microsoft insider dat Microsoft door de organisatie van de CES vriendelijk, doch dringend, verzocht zou zijn om de CES keynotes en stands te schrappen vanaf 2013. Met andere woorden, de CES zou Microsoft er uit gesmeten hebben. Dat lijkt mij een nonsens gerucht. Ik kan mij niet voorstellen dat de CES niet (meer) blij zou zijn met de aanwezigheid van Microsoft. Al was het maar om het publiek dat afkomt op de stand en presentaties van een van 's werelds grootste (zoniet dé grootste) software fabrikanten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.