Entertainment
29 januari 2008 - Ron Smeets

Laat je oude GSM begraven

Dat is wat een van Engelands grootste ringtone providers voorstelt om je oude mobieltje een waardig afscheid te geven.

Voor 20 pond (ca. 30 Euro) sturen zij je overleden GSM naar Rusland alwaar het toestel begraven zal worden in de buurt van Kursk Magetical Anomaly (KMA), een plek waar zoveel ijzererts in de grond zit dat door het magnetisch veld dat daardoor gecreëerd wordt geen enkel electrisch device werkt en zelfs compassen niet meer weten wat noord of zuid is.Voor 5 pond extra krijg je ook nog een laatste afscheids SMS, vlak voor het toestel begraven wordt.

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Russische oplichterij om goedkoop aan tweedehands toestellen te komen? Of een manier om ons afval, want mobiele telefoons bevatten nog steeds de nodige chemische componenten, op een goedkope manier te dumpen op een plek waar men nog niet zo nauw omspringt met het milieu?

De initiatiefnemers zeggen dat ze juist vanwege het milieu gekozen hebben voor het begraven van grote hoeveelheden electrische apparaten in de buurt van KMA omdat de aanwezigheid van het magnetishe veld er voor zal zorgen dat er geen electromagnetische straling kan ontsnappen.

Klinkt mij een beetje vergezocht. De toestellen staan immers allemaal uit en ik mag hopen dat ze de accus niet meebegraven.

Ik lees graag wat jullie hier van vinden.Gerelateerde links:
Laat je zelf begraven in een GSM
Steeds meer mobieltjes mee het graf in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.