Nieuws
06 oktober 2010 - Ron Smeets

Kwartaalwinst HTC in een jaar tijd verdubbeld

Wereldwijd HTC nog altijd geen echt grote speler met een martkaandeel dat nog beneden de 2% ligt, maar dat wil niet zeggen dat de Taiwanese fabrikant geen succesnummer is. In het smartphone segment (ze  maken ook alleen smartphones), bezet HTC wereldwijd de 4e plek.

HTC heeft vandaag namelijk haar meest recente kwartaalcijfers bekend gemaakt (Q3 2010) en daaruit blijkt dat de maker van populaire (Android) toestellen als de Legend, Desire en Hero haar kwartaalwinst in een jaar tijd heeft weten te verdubbelen.

In het afgelopen kwartaal boekte HTC een winst van zo'n 260 miljoen Euro. Een jaar geleden (Q3 2009) was dat nog 130 miljoen Euro. Gezien de ontwikkelingen op de smartphone markt en de toestellen die HTC nog in de pijplijn heeft zitten (Dezire HD, HD7 etc) lijkt de voorspelling dat de winst van de Taiwanese fabrikant de komende kwartalen nog verder zal stijgen een zekerheidje.  Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.