Nieuws
15 augustus 2011 - Ron Smeets

Kwart van de iPhone 4 onderdelen afkomstig van Samsung

Het was al geen geheim dat Samsung, ondanks de hevige ruzie met Apple, toch nog steeds een van de belangrijkste leveranciers van componenten voor de gadgets van de Amerikaanse fabrikant is.

Vandaag stoot ik op onderstaande Infographic waaruit blijkt dat de iPhone 4 voor een kwart uit onderdelen van Samsung bestaat.

Of dat in de toekomst ook nog het geval zal zijn is zeer de vraag. Er zijn de afgelopen weken al diverse berichten en geruchten opgedoken waaruit afgeleid kan worden dat Apple (hard) op zoek is naar alternatieven. De tijd zal uitwijzen of dat inderdaad ook gaat gebeuren. Daarbij zal ook de uitkomst van de ruzie tussen beide giganten een belangrijke rol spelen, vermoed ik ;-) Onderstaande Infographic toont overigens ook aan dat de totale kostprijs van de iPhone 4 momenteel 178 dollar bedraagt, op een gemiddelde verkoopprijs van 560 dollar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.