Entertainment
18 januari 2007 - Ron Smeets

Kwart van Amerikanen kan geen iPhone kopen

OK, misschien niet qua inwonersaantallen, maar wel als je naar de geografische dekking kijkt. Wat is namelijk het geval.

In Juni komt de iPhone in de VS op de markt. Het toestel wordt voorlopig alleen via Cingular verkocht. Die provider, Amerika's grootste, dekt echter niet het hele land. Is ook lastig gezien de omvang van de USA. Op de kaart hierboven kun je zien om hoeveel 'blinde' gebieden het gaat (lichtgekleurd).

Geen probleem denkt menig Amerikaan dan, want je kunt daar ook roamen tussen de verschillende providers binnen de landsgrenzen. Een relatief dure oplossing, maar voor de echte Apple fan natuurlijk geen belemmering. Dus WEL! zegt Cingular in het geval van de iPhone. De koper kan de iPhone met Cingular abonnement namelijk alleen maar kopen als hij op een adres woont waar Cingular netwerkdekking heeft.

Slimmeriken die het toestel via een bekende of familielid op een ander adres kopen kunnen die regel omzeilen maar Cingular staat er om bekend dat men abonnees die overmatig roamen binnen de VS zonder pardon afsluit. Heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat er abo's zijn waarbij je een ongelimiteerd aantal belminuten krijgt, inclusief roaming op basis van een 'fair use policy'.

Cingular zegt overigens wel dat men de iPhone in de ongedekte gebieden wel zonder abonnement wil verkopen, maar dan moet je natuurlijk eerst de SIMlock zien te verwijderen want anders wordt het wel een heel dure iPod! En dan is bovendien meteen de garantie van Cingular ongeldig geworden.

Jammer dus voor Apple fans in Maine, Virginia, West Virginia, New Mexico, the Dakotas, Arizona, Montana, Utah, Nevada, Idaho, Vermont, Alaska en Colorado.Gerelateerde links:
De vijf populairste iPhone berichten volgens Digg
Cingular opent iPhone community
Vandaag D-Day voor Apple's iPod GSM?
Telfort klanten kunnen nu ook op KPN netwerk bellen
Amerikaanse HSDPA netwerken getest
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.