Nieuws
28 april 2006 - Ron Smeets

Kwaliteit Mobiele TV diensten grootste risico

Volgens een onderzoek dat uitgevoerd werd door het Engelse Amberlight is de gemiddelde (mobiele) consument wel degelijk geinteresseerd in Mobiele TV en -Video diensten, maar wordt de eerste indruk vaak verpest door de slechte kwaliteit en hoge kosten.

De lijst met zwakke punten en de mogelijke oorzaken is behoorlijk verontrustend:

- Slechte ontvangst

De meeste landen hebben nog lang geen volledige UMTS dekking, om nog maar te zwijgen over echte mobiele breedband diensten zoals HSDPA.

- Verstopte content

Vaak moet je door veel te veel menu's browsen voordat je bij de daadwerkelijke content bent waardoor het 'effe kijken' minuten duurt voordat je kunt beginnen.

- Kosten

De meeste flat-rate data abonnementen zijn nog te duur en bieden te weinig keuze ten opzichte van het afrekenen per 'periode' of Mb.

- Gebruiksvriendelijkheid

Vaak is het nog te ingewikkeld om 'snel even' iets te bekijken. Daarnaast missen veel consumenten ook informatie als een mobiele programma-gids en informatie over de diverse beschikbare tv kanalen.

De conclusie van Amberlights onderzoek is dat er voldoende vraag lijkt te zijn naar mobiele TV en Video diensten maar dat het succes ervan voorlopig nog in de weg gestaan wordt door een gebrekkige implementatie en ontwerp van de diensten.Gerelateerde links:
Mobiel TV kijken doe je thuis!
Engelsen niet geinteresseerd in Mobile TV
LG's LiveTV GSM pauseert voor oproepen
Finnen willen betalen voor mobiele TV
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.