Geruchten
27 januari 2016 - Ron Smeets

Kunnen we de Samsung Galaxy S7 straks leasen en elk jaar upgraden? Koreanse fabrikant start, te beginnen in de VS, mogelijk een lease en upgrade programma

Als we de berichten van Reuters mogen geloven dan gaat Samsung in de VS, samen met de lancering van de Galaxy S7, starten met zogenaamde toestel lease of 'upgrade' contracten. Klanten kunnen dan tegen een maandelijkse vergoeding de nieuwste Samsung smartphone 'aanschaffen' en die desgewenst elk jaar upgraden door hem in te ruilen en de lease overeenkomst te verlengen. Apple is enkele maanden geleden al met dergelijke lease constructies begonnen en die schijnen in de VS gretig aftrek te vinden.

Nu is Amerika bij uitstek natuurlijk hét land waar kopen op krediet en het leasen van dure producten (met name autos) erg populair is. In Nederland ligt dat nog iets anders. Zeker als het gaat om de aanschaf van smartphones. Enkele jaren geleden introduceerden providers hier ook zogenaamde toestel lease abonnementen. Dat werd toen vooral gedaan in een poging om af te komen van de zogenaamde toestel subsidies waarbij mobiele telefoons 'gratis' weggegeven werden bij een abonnement. Het werd geen succes. De meeste consumenten zagen het niet zitten om maandelijks voor een smartphone te betalen zonder dat het toestel ooit van hen zelf werd; of pas na betaling van de restwaarde aan het eind van de lease overeenkomst.

Samsung heeft nog niet gereageerd op de Amerikaanse berichten, maar volgens Reuters zal de Koreaanse fabrikant deze vorm van toestel lease toch echt met de komst van de Galaxy S7 in de VS lanceren. Gesproken wordt ook over een uitrol naar andere landen. Het is overigens niet de eerste keer dat deze geruchten opduiken. Enkele maanden geleden, toen Apple haar lease / upgrade programma onthulde, werd de naam van Samsung ook al eens genoemd.

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.